رشته تاسیسات مکانیکی | مشاوره انجام پایان نامه چاپ مقاله تاسیسات مکانیکی ارشد دکتری
16 مارس, 2021
رشته تاسیسات مکانیکی | مشاوره انجام پایان نامه چاپ مقاله تاسیسات مکانیکی ارشد دکتری
مشاوره انجام پایان نامه چاپ مقاله تاسیسات مکانیکی ارشد دکتری
رشته تاسیسات مکانیکی مجموعهای از زیر تخصصهای مختلف شاملِ تهویه مطبوع و سیستم حرارت مرکزی، تبرید و سردخانه، سیستمهای آبرسانی و انتقال فاضلاب، بهرهوری انرژی، سیستمهای نوین نظیر تاسیسات خورشیدی و… است. در واقع، داوطلب تحصیل در این رشته باید خود را مهیای مطالعه دروسی کند که علاوه بر سرفصلهای تئوریک، شامل دروس کارگاهی نیز هستند. به زبان سادهتر، این رشته به لحاظ محتوایی و نوع دروس، مناسب افرادی است که آمادگی انجام آزمایشات و برخی امور فنی را دارا هستند.
در سطح بازار کار نیز، به لحاظ ماهیت این رشته، یک مهندس تاسیسات مکانیکی باید گاهی اوقات به صورت مستقیم در محل انجام پروژهها حضور داشته باشد، نقشههای اجرایی را طراحی کند و روند اجرای کار را با توجه به نقشهها بررسی و در صورت لزوم اصلاحات مورد نیاز را اعمال یا به عوامل اجرایی ارجاع دهد. پس اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به رشتههای اجرایی علاقه دارید، این رشته میتواند شما را مجذوب خود کند.
کدام دروس دوره دبیرستان در رشته تاسیسات مکانیکی بیشتر کاربرد دارند؟
بیشتر دروس تخصصی و اصلی این رشته بر مبنای اصول انتقال حرارت، دینامیک و استاتیک سیالات استوار است. بنابراین، فیزیک دوره دبیرستان و به ویژه مباحث ترمودینامیک، کار و انرژی به طور گستردهتر تدریس میشوند. همچنین مبحث دینامیک فیزیک دبیرستان در دروسی نظیر دینامیک و همینطور مکانیک سیالات استفاده میشوند.
مباحث درس شیمی دبیرستان به ویژه فصول مربوط به انرژیهای نو و همچنین دما و گرما و آنتالپی به طور پیشرفتهتر آموزش داده خواهند شد. این مباحث در دروس ترمودینامیک، مکانیک سیالات، انتقال حرارت و همچنین درس سوخت و احتراق رشته تاسیسات مکانیکی بسط داده میشوند.
درسهای حساب دیفرانسیل و انتگرال و حسابان دوره دبیرستان بسیار مورد کاربرد قرار خواهند گرفت. تدریس دروسی نظیر ریاضیات عمومی، ریاضیات کاربردی و همچنین معادلات دیفرانسیل بر اساس اصول حساب و دیفرانسیل وانتگرال دوره دبیرستان ادامه خواهند یافت.
گرایشهای رشته تاسیسات مکانیکی برای ادامه تحصیل چه هستند؟
در مقطع کاردانی، علاقهمندان میتوانند گرایشهای زیر را انتخاب کنند:
حرارت مرکزی و تهویه مطبوع: آشنایی با سیستمهای موتور خانه حرارت مرکزی، چیلر، هواساز و طراحی آنها
تبرید: آشنایی با انواع سیستمهای سردخانه و طراحی آنها
گازرسانی: آشنایی با تجهیزات و لولهکشی سیستمهای گازرسانی و طراحی آنها
در مقطع کاردانی به کارشناسی، علاقهمندان فقط میتوانند گرایش زیر را انتخاب کنند:
مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی: طراحی کلیه سیستمهای حرارت مرکزی و تهویه مطبوع، سردخانهها، آشنایی با انواع تجهیزات تاسیساتی و همچنین مباحث مربوط به بهرهوری انرژی
متخصصین این رشته با توجه به تنوع فعالیتهای مرتبط با تخصصشان، همواره میتوانند شغل مرتبط با رشته تحصیلی خود را بیابند، چرا که تخصص تاسیسات در صنایع مختلف کاربرد دارد. درسال 1399 میزان دریافتی متخصصین تاسیسات بسته به سوابق و تجربیات کاریشان حداقل از 25 میلیون ریال به بالا خواهد بود.